mięso sezonowane Kraków

Włosi wiedzą, jak jeść. Być może właśnie dlatego, że wykorzystane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne i odpowiednie dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – ogniskuje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także dobre i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie wyłącznie smakują niesamowicie, niemniej jednak również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

kuchnia włoska Kraków

Zerknij na kilka poniższych składników, które stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Oliwa z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest dostatnia w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant

   

Pomidory z puszki
Ożywcze pomidory są olśniewające, jednakowoż te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca oraz osteoporozą i są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość zagospodarowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew może płynąć swobodnie), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych oraz zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.